Translate

2008. november 8., szombat

"Egészséges" csokitorta



Brit kutatók 2003-ban megalkottak egy aszpirint, sztannint, folsavat illetve 3 féle vérnyomáscsökkentőt tartalmazó új gyógyszerkombinációt, amely 78%-al mérsékelte a kardiovasculáris betegségek kockázatát. Nem sokkal később holland kutatók összeállítottak egy olyan diétát, amely azontúl, hogy pontosan ugyanezt a hatást éri el, természetes és finom alapanyagokat tartalmaz. Napi 150 ml vörösbort, 100g étcsokoládét, 68g mandulát, 2,7g fokhagymát és 400g zöldséget kell megenni, ezenkívül hetente 4-szer 114g halat. A diéta a Polymeal nevet viseli. Ennek a jegyében született az alábbi torta. A hal, a zöldség és a fokhagyma beillesztésén még dolgoznom kell, a bort meg nyugodtan megihatjuk mellé. Nem csak a vörös-, hanem a fehérborok is jó hatásúak, sztannin mindkettőben van.... Sütéshez fruktózt használok, mert nem emeli meg annyira a vércukorszintet, mint a répacukor és kevesebb is kell belőle.

Hozzávalók

300 gramm étcsokoládé
200 gramm mandula
70 gramm fruktóz vagy 100gramm kristálycukor
6 tojás
250 gramm vaj vagy margarin
vaníliaaroma



A mandulát és 200 gramm étcsokoládét külön-külön durvára darálom. A puha vajat habosra keverem a cukorral és egyenként hozzáadom a tojások sárgáját, majd a darált csokoládét és a mandulát, a vaníliaaromát és egy csipetnyi sót. A tojásfehérjéket kemény habbá verem és óvatosan beleforgatom az előbbi masszába. Egy 24 cm-es tortaformát kibélelek sütőpapírral, kivajazom és kilisztezem az oldalát is. Beleöntöm a tésztát és a tetejét kirakom a maradék, kis darabokra tört étcsokoládéval. Előmelegített 180 fokos sütőben kb. 50 perc kell neki, de tűpróbával ellenőrizzük. Vaníliafagylalttal tálaljuk, de szerintem önmagában is finom.

4 megjegyzés:

Névtelen írta...

Szerintem igazad van, egy pohár bor csak jól eisk, főleg ha vörös. szépek a fotók, jók lehetnek za ételek is, lehet, hogy érdemes lenne minden kajához bort ajánlani, egyébként jó a blog , csak így tovább!!

Unknown írta...

Én is inkább a vörös bort ajánlom. dzséminek üzenem, hogy jó az ötlet, de nyilván nem olyan könnyű jó borokat választani az ételekhez, majd meglátjuk mit gondol erről csicseriborsó, bab, lencse....

Névtelen írta...

Ehhez csak annyit, hogy amit csicseriborsó ír, az valóban komolyan foglalkoztatja a tudományt, íme egy cikk erről...http://wine.about.com/od/wineandhealth/Wine_and_Health.htm és az is érdekes, hogy a franciáknál sok a magas koleszterinszintű ember, még sincs náluk annyi szívbeteg, mint nálunk. nyilván a vörös bor fogyasztás miatt, amit ők azért megtanultak kulturáltan művelni...

csicseriborsó írta...

Köszönöm az észrevételeket, hamarosan jönnek boros postok is. Közel van Franciaország:)))

Related Posts with Thumbnails

Copyright

Az oldalon megjelenő fotók és írások a szerző tulajdonát képezik. Azokat kizárólag engedéllyel, a forrás megjelölésével lehet felhasználni.