Translate

2008. november 18., kedd

Kínai zöldséges tészta


Ha kínai, akkor pirított tészta. Valamelyikünk biztosan kér egy adaggal, ezt majdnem mindenhol jól csinálják. Mi a sima zöldséges változatot szeretjük, kínai "gyors" tésztából pillanatok alatt elkészül. A zöldségeket variálni szoktam, de káposzta vagy kínai kel, szójacsíra és sárgarépa mindig kerül bele.

Hozzávalók

2 evőkanál olaj
egy kb. 3 cm hosszúságú friss gyömbérdarab
2 gerezd fokhagyma
2 közepes sárgarépa
20dkg szójacsíra
egy közepes fej káposzta vagy kínai kel fele
2 evőkanál szójaszósz
bors
50dkg kínai tojásos tészta

A sárgarépát nagylyukú reszelőn lereszeljük, a káposztát vékony csíkokra vágjuk. A gyömbért meghámozzuk, lereszeljük, a fokhagymát apróra vágjuk.

Miközben sós vizet forralunk a tésztának, felforrósítjuk a wokban az olajat. Beledobjuk a fokhagymát és a gyömbért - megpirítjuk-gyorsan kell csinálni, mert hamar megég. Rádobjuk a káposztát, a répát és a szójacsírát. Megpirítjuk, meglocsoljuk szójaszósszal. Közben megfőzzük a tésztát (forrástól számított 3 perc a főzési ideje, ezért "gyors" tésztának is hívják) és kis adagokban hozzákeverjük a zöldségekhez. Egy-két percig óvatosan kevergetve átpirítjuk az egészet.

3 megjegyzés:

Eszter - food and home írta...

Kati! Ugye a te blogod???? Ugye??? Tök jó, mostantól olvasom:)))

csicseriborsó írta...

Az enyém. A Tieden lelkesültem be. Rendszeres olvasód:))))

Dwerona írta...

Szia!
Most találtam rá a blogodra (kakaós-kókuszos kalács linkje Mammától), és ez a kínai pirított tészta nagyon fellelkesített, mert jó ideje keresek rá jó receptet. Milyen tészta ez???? Van neve? vagy hol veszed? mert nem üvegtészta, azt látom, de nem is sima durum... szóval help! és a szójacsíra, amit használsz, konzerv?
Köszönöm,
D.

Related Posts with Thumbnails

Copyright

Az oldalon megjelenő fotók és írások a szerző tulajdonát képezik. Azokat kizárólag engedéllyel, a forrás megjelölésével lehet felhasználni.