Translate

2008. november 19., szerda

Liszt

Jön haza a fiam az iskolából. Hófehér. A haja, a ruhája, a táskája. "Megszórtak liszttel, mert nem tudtam fizetni" közli nevetve. Lelki szemeim előtt egy hatalmas melákokból álló brigád jelent meg, akik könyörtelenül terrorizálják a kisebbeket. De liszttel??


Aztán persze kiderült, hogy egy hagyományról van szó. A végzősök az iskola előtt várják a kisebbeket, akiknek pénzügyi hozzájárulást kell nyújtaniuk a nagyok későbbi tanulmányaihoz. 10-20 eurocentről van szó, nem a teljes zsebpénz elkobzásáról. Az én fiam azonban az utolsó centig elköltötte a vagyonát, így nem tudott adakozni. A büntetés: liszt. Mindenhová, ahol érik. Ha valakinek van ötlete, hogy hogyan lehet tökéletesen kiszedni a lisztet egy fekete hátizsákból, kérem segítsen..... A víz a csiriz miatt sajnos, kiesik....

4 megjegyzés:

Dulmina írta...

Porszívó?

starfi írta...

szerintem a folyóvíznek el kell távolítania a lisztet. a csiriz csak akkor képződne, ha a lisztmennyiséggel arányos vizet adnál hozzá. de ha jóval többet, akkor simán kimossa belőle.

Renata Kalman írta...

Szia!
erős kefe (száraz), vagy ahogy Dulmina mondja porszívó.

csicseriborsó írta...

Köszönöm a tanácsokat, végül is ötvöztem a módszereket és sikerült. Holnap újabb aknára számítok, már nemcsak liszt lesz, tojást is dobálnak és "paté" (tészta) felkiáltással szétnyomják a gyerek fején.Úgyhogy inkább elláttam zsebpénzzel....

Related Posts with Thumbnails

Copyright

Az oldalon megjelenő fotók és írások a szerző tulajdonát képezik. Azokat kizárólag engedéllyel, a forrás megjelölésével lehet felhasználni.