Translate

2008. november 29., szombat

Parmezános burgonyakrémleves


Sok levest megfőztem Chili&Vanília repertoárjából, mindegyik ízlett, de ennek a Tim Mälzer-féle parmezános burgonyakrémlevesnek volt a legnagyobb sikere. Kicsit átalakítottam, mert szerették volna, ha nem csak sima krémlevest eszünk. Így a végén annyira kiadós lett, hogy önálló ebédként is elég.

Hozzávalók

8 dkg vaj
5 közepes szem krumpli
1 közepes fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 erőleveskocka
6 dl tej
6 dl víz

szerecsendió
őrölt feketebors
6-8 rozmaringlevél (nekem ez most kimaradt)
1dl tejszín

A tálaláshoz

pirított barnakenyér- vagy rozskenyérkockák
pirított füstöltsonka- vagy baconszeletek
reszelt parmezán
apróra vágott fokhagyma ill. lilahagyma

A krumplit meghámozzuk és vékony karikákra vágjuk. A kockákra vágott vöröshagymát és a felaprított fokhagymát megpároljuk a vajon, majd felöntjük a vízzel és a tejjel. Beledobjuk a leveskockát, sózzuk, borsozzuk, kevés szerecsendiót reszelünk hozzá. Beledobjuk a rozmaringleveleket. Addig főzzük, ameddig a krumpli meg nem puhul. Ezután kivesszük a leves egy harmadát és összeturmixoljuk, ezzel sűrítünk majd. Visszatöltjük a levesbe, hozzáadjuk a tejszínt és mégegyszer felforraljuk. Forrón tálaljuk a betétekkel.

1 megjegyzés:

Rita írta...

kedves Csicseriborsó!

a hétvégén megfőztük a levest, a krumplit nem törtem össze teljesen, így még sűrűbb lett. nagyon finom volt, mindenkinek ízlett, úgy hogy így szeretnénk gratulálni. !!

Related Posts with Thumbnails

Copyright

Az oldalon megjelenő fotók és írások a szerző tulajdonát képezik. Azokat kizárólag engedéllyel, a forrás megjelölésével lehet felhasználni.