tag:blogger.com,1999:blog-1275111009384358095.post7435288860116991358..comments2023-09-05T11:39:06.683+02:00Comments on Csicseriborsó, bab, lencse: "Kék" avagy narancsos-csokoládés cakecsicseriborsóhttp://www.blogger.com/profile/07702540127789213907noreply@blogger.comBlogger4125tag:blogger.com,1999:blog-1275111009384358095.post-35253370444576705742009-02-17T14:14:00.000+01:002009-02-17T14:14:00.000+01:00Kutyasétáltatás közben még eszembe jutott valami! ...Kutyasétáltatás közben még eszembe jutott valami! A hónapban én vagyok a holland VKF háziasszonya, így közelböl is tapasztalhatom a holland blogvilágot. És, hogy mekkor a különbségek vannak!!! Itt nem lehet, csak úgy részt venni benne, hanem meghivó kell hozzá...stb...Gabriellahttps://www.blogger.com/profile/17488529532838174556noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1275111009384358095.post-35176681030171120522009-02-17T14:04:00.000+01:002009-02-17T14:04:00.000+01:00Benne vagyok! Igen, ez megint egy másik dolog, hog...Benne vagyok! Igen, ez megint egy másik dolog, hogy itteni alapanyagokból, hogy föz az ember.... <BR/><BR/>Más, más... és néha nehéz is. Mert otthon ha összedobsz egy jó babgulyást egy nagy társaságnak, mindenki elégedett. Nézem mostanában a fözös programokat, és csak ámulok, hogy milyen különbség van itt az adagokba.... :-)))Gabriellahttps://www.blogger.com/profile/17488529532838174556noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1275111009384358095.post-87942132279699267272009-02-17T13:50:00.000+01:002009-02-17T13:50:00.000+01:00Nekem is ugyanezek a gondjaim, én a somlóit meg se...Nekem is ugyanezek a gondjaim, én a somlóit meg sem merem próbálni egy kiadós vacsora után.Azért gondoltam egy hosszabb posztra, mert szerintem nem csak nekünk okoz fejtörést ez a téma. Gondoltam, hogy feldobom körkérdésnek a külföldön élő bloggereknek. Ez különben is nehezített pálya,mert otthon hazai alapanyagokból én is mást főznék, mint itt. Írhatnánk egy posztot arról, hogy hogy néz ki egy itteni vacsora, hánykor kezdik általában, milyen fogásokból áll stb, illik-e virágot vinni stb. Szerintem ez az otthoniaknak is érdekes lehet.csicseriborsóhttps://www.blogger.com/profile/07702540127789213907noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1275111009384358095.post-63110048977722100972009-02-17T12:07:00.000+01:002009-02-17T12:07:00.000+01:00Ez tetszik, kék... :-))))A kérdésedre pedig a vála...Ez tetszik, kék... :-))))<BR/><BR/>A kérdésedre pedig a válaszom: Hmmm,,,, én is mindig rengeteget szoktam a fejem törni ezen, ha valaki jön vacsorára. Föleg mivel a barátaink nem olyan "bevállalósak". Szóval gulyás, pörkölt ilyesmi szóba se jöhet. Ha az ember nincs hozzászokva az ilyen ételekhez, akkor hasmenésre van ítélve. Ha a vendégeid a kényes kategóriába tartoznak, akkor mindenképp gondolkodj valamilyen modern magyar konyhában és semmiképpen nem hagyományosban. <BR/><BR/>Ha valaki az elsö alkalommal jön hozzánk, akkora van egy bevállt föételem. Paradicsomos - gulyásos csirkerolád. A modern magyar konyha igazi remeke. <BR/><BR/>Bár pepecs munka az elökészítés, ezzel még mindig sikert arattam a holladoknál. A csirkemell krémsajtos, pardicsomos, gulyáskrémes töltelékkel van töltve. Ha kell beírom a receptet.<BR/>A köret megint vendég függö... valamilyen jól megtunkolt krumplipüré vagy rizs. <BR/><BR/>Elöételnek szerintem valamilyen levest csinálj, amit buciban tálalsz. Valamilyen tejszínes ragulevest...Ezt még én nem próbáltam, de egy receptem van várakozóban. <BR/><BR/>Dessertnek somlói galuskát szoktam csinálni. Egy barátnömtöl kaptam egy tuti receptet és ez is mindig bejön. <BR/><BR/>Megmondom neked öszintén, hogy én olyan igazi magyaros dolgokat még elsö vendégeskedésnél nem mertem felszolgálni. <BR/>Ha többször jönnek, akkor már próbálkozhat. <BR/>A sógorom például odáig van a rakott krumpliért...:-)) Na, de az nem igazán egy elökelö vacsora. :-))<BR/><BR/>Illetve nézd meg ezt a VKF-t: Magyaros ízek: <BR/>http://macikonyha.blogspot.com/2008/04/vkf-xiv-sszefoglal-1-rsz.html<BR/><BR/>http://macikonyha.blogspot.com/2008/04/vkf-xiv-sszefoglal-2-rsz.htmlGabriellahttps://www.blogger.com/profile/17488529532838174556noreply@blogger.com