tag:blogger.com,1999:blog-1275111009384358095.post9094000403973509555..comments2023-09-05T11:39:06.683+02:00Comments on Csicseriborsó, bab, lencse: Barackos gombóc a retró jegyébencsicseriborsóhttp://www.blogger.com/profile/07702540127789213907noreply@blogger.comBlogger3125tag:blogger.com,1999:blog-1275111009384358095.post-57420501638883492132011-07-21T15:31:02.915+02:002011-07-21T15:31:02.915+02:005-en ettük, de maradt mára is és a két kamasz tízó...5-en ettük, de maradt mára is és a két kamasz tízórai gyanánt elfogyasztotta. <br />Most szerencsére csak 22 fok volt, így simán bevállaltam a lekvárt is és a gombócot is.<br />A kedvenc építőtábori emlékem a kiskőrösi, amikor almát szedtünk. Szépen kifényesítettük a láda tetején lévő almákat, hogy örüljenek a vevők, mire a munkavezető éktelenül ordítani kezdett:"leszedtétek a viaszréteget!". Erre aztán beszórtuk földdel, hogy újra jó koszos legyen. Rend a lelke mindennek:)csicseriborsóhttps://www.blogger.com/profile/07702540127789213907noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1275111009384358095.post-88814274341768561202011-07-21T15:31:02.360+02:002011-07-21T15:31:02.360+02:005-en ettük, de maradt mára is és a két kamasz tízó...5-en ettük, de maradt mára is és a két kamasz tízórai gyanánt elfogyasztotta. <br />Most szerencsére csak 22 fok volt, így simán bevállaltam a lekvárt is és a gombócot is.<br />A kedvenc építőtábori emlékem a kiskőrösi, amikor almát szedtünk. Szépen kifényesítettük a láda tetején lévő almákat, hogy örüljenek a vevők, mire a munkavezető éktelenül ordítani kezdett:"leszedtétek a viaszréteget!". Erre aztán beszórtuk földdel, hogy újra jó koszos legyen. Rend a lelke mindennek:)csicseriborsóhttps://www.blogger.com/profile/07702540127789213907noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1275111009384358095.post-14057807674291922232011-07-21T12:08:13.989+02:002011-07-21T12:08:13.989+02:00Hányan ettétek a 78 gombócot, ez iszonyúan sok????...Hányan ettétek a 78 gombócot, ez iszonyúan sok????<br />Imádom én is, na de ennyit elkészíteni is egy téboly, pláne ha kánikula van:-))))<br />Mindig az a bajom ezzel az étellel, meg a sárgabaracklekvár főzéssel, hogy kivétel nélkül minden évben akkor kell csinálnom, amikor árnyékban 45 fok van és halálomon vagyok a melegtől:-)))<br />Az építőtáboros emlékeim hasonlóak voltak, csak én Baja mellett Mátéházán sárgabarackot szedtem /szalmonella helyett hasmenés volt a rengeteg baracktól/ és szőlőt kötöztem, azóta sem tudom mennyi szőlő teremhetett ott, mert annyit értettünk hozzá, mint tyúk az ABC-hez, de azért szép emlékek ezek:-)Anikóhttps://www.blogger.com/profile/17861585205825003082noreply@blogger.com