Translate

2008. október 30., csütörtök

Téli-nyári csicseriborsósaláta



Ez most egy téli csicseriborsósaláta lesz, hiába szerepel Jamie vacsoráiban nyári csicseriborsósalátaként. Brüsszelben 5 fokot mutat a hőmérő, délelőtt havat is láttunk, úgyhogy irigykedve hallgatom a híradásokat az otthoni 25 fokos melegről. Hozzászoktunk, hogy ilyenkor általában plusz 5 fok előnyünk van Budapesttel szemben, nyáron meg mínusz 5 fok hátrányunk van, de azért a mínusz 20 mégiscsak sok.... El is határoztam, hogy valami "nyáriasat" főzök, leszüreteltem az erkélyen kornyadozó mentám,a bazsalikomot már régebben bemenekítettem. Csicseriborsó, bab, lencse mindig akad itthon-a név kötelez....


Hozzávalók:

egy 400 grammos csicseriborsókonzerv
egy kicsi lilahagyma
egy csilipaprika
2 marék koktélparadicsom vagy 2 közepes paradicsom
200 gramm feta
egy marék bazsalikom összevágva
egy marék menta összevágva
extraszűz olivaolaj
fél citrom leve
só, bors

A lilahagymát vékony szeletekre vágjuk, a paradicsomot felszeleteljük. A csilipaprikát vékony karikákra vágjuk. Összekeverjük, meglocsoljuk a citromlével és 3 evőkanál olívaolajat öntünk hozzá. A csicseriborsót felmelegítjük, azután 90%-át hozzáadjuk a többi hozzávalóhoz, a maradékot összenyomkodjuk és így kerül a salátába. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a mentát és a bazsalikomot. Körülbelül egy órát kell állnia, utána szobahőmérsékleten tálaljuk.

Jamie Oliver: Jamie vacsorái című könyve alapján

1 megjegyzés:

sonordrummer írta...

Kedves Kati !

Sok gasztronómiai blogot olvstam már ,de ritka volt közötte az ilyen profin megszerkesztett!
A csicsriborsós receptet kipróbálom/én nagyon szeretem,a gyerekek még nem tudom,de nem baj majd megszeretik !
Csak gratulálni tudok !!!

Related Posts with Thumbnails

Copyright

Az oldalon megjelenő fotók és írások a szerző tulajdonát képezik. Azokat kizárólag engedéllyel, a forrás megjelölésével lehet felhasználni.