Translate

2011. március 6., vasárnap

Csúnya és finom - Kukoricás, fetás tortilla 30 percben




The blog must go on... Hosszú hallgatásom oka, hogy a fényképezőgépünk elromlott és telefonnal nem lehet olyan szép képeket csinálni. Ez a bejegyzés is ezt igazolja, de tortilláról egyébként sem láttam még igazán szép fotót.

Húsvétig vegetáriánusok vagyunk. Igyekszem változatosan főzni, sok új receptet kipróbáltam, ez az egyik, ami műsoron is maradt.. Egyrészt, mert nagyon gyors, 30 perc alatt elkészül. Másrészt minden, amiben kukorica és feta van, egészen biztosan elfogy az utolsó morzsáig. És az sem zavar senkit, hogy cukkinit is reszelek bele...

A receptet egy francia szakácskönyvben találtam, ahol lépésről lépésre bemutatják a hozzávalókat, a részfolyamatokat és a végeredményt.

Hozzávalók

300 gramm burgonya
1 közepes fej vöröshagyma
1 kisebb cukkini ( el is maradhat)
1 kis doboz kukorica konzerv
150 gramm feta
6-8 tojás
olívaolaj
só, bors

Egy kis lábosban feltesszük a vizet forrni a burgonyának. Meghámozzuk és kb. 1cm-es kockákra vágjuk a krumplit. Forró, sós vízben 5 percig főzzük, leszűrjük, hűlni hagyjuk. A cukkinit héjastól lereszeljük a nagylyukú reszelőn, a hagymát megtisztítjuk, apró kockákra vágjuk. A sütőt grill fokozatra kapcsoljuk. Egy 24cm átmérőjű teflonserpenyőben 2 evőkanál olívaolajat felforrósítunk és megpároljuk benne a hagymát és a cukkinit. Sózzuk, borsozzuk, majd hozzáadjuk a burgonyát és a lecsepegtetett kukoricát. Kb. 2 percig pirítjuk. A tojásokat egy kis sóval felverjük és a megpárolt zöldségekre öntjük. A fetát a lepény tetejére tördeljük úgy, hogy belemerüljön a tojásba. Megvárjuk, hogy kissé megszilárduljon az alja. Ezután alufóliával beburkoljuk a serpenyő fülét (ha műanyagból van) és 5 percre betesszük a grill alá. Aranysárgára sütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts with Thumbnails

Copyright

Az oldalon megjelenő fotók és írások a szerző tulajdonát képezik. Azokat kizárólag engedéllyel, a forrás megjelölésével lehet felhasználni.