A közeli boltban legalább 8 féle zöldségkeveréket árulnak a potage-hoz, vagyis a leveshez. A belgák rengeteg -szerintem nem túl finom-levest esznek, ezek nagyrészt zöldséglevesek "mindent bele" felkiáltással, másrészt krémlevesek de- tisztelet a kivételnek-ezek is egyenízűek.
Ha sok időm van, akkor hosszadalmasan, sokféle zöldségből készítem az igazi, olasz minestronét, de most csak egy belga turbováltozatra futotta. A tészta az itt kapható ún. coquilette-én mini szarvacskának hívom, parmezán helyett pedig rengeteg goudát reszeltek rá a gyerekeim, úgyhogy végén leves helyett inkább sajtos, zöldséges tészta lett belőle.....
Hozzávalók
500g vegyes zöldségkeverék
Ha sok időm van, akkor hosszadalmasan, sokféle zöldségből készítem az igazi, olasz minestronét, de most csak egy belga turbováltozatra futotta. A tészta az itt kapható ún. coquilette-én mini szarvacskának hívom, parmezán helyett pedig rengeteg goudát reszeltek rá a gyerekeim, úgyhogy végén leves helyett inkább sajtos, zöldséges tészta lett belőle.....
Hozzávalók
500g vegyes zöldségkeverék
(sárgarépa, szárzeller, póréhagyma, kalifornia paprika, kelbimbó)
1 400g-os vörösbabkonzerv
200 g coquilette tészta
egy marék friss bazsalikom (nem túl apróra vágva) vagy egy teáskanál szárított bazsalikom
3 evőkanál olívaolaj
só
A tálaláshoz
reszelt Parmezán (helyette Gouda...)
Az olívaolajat felforrósítom, megpárolom rajta a nyers zöldségeket, megszórom apróra vágott bazsalikommal. Felöntöm másfél liter vízzel, hozzáadom a lecsepegtetett vörösbabot, igény szerint egy erőleveskockát. Ízlés szerint sózzuk. Amikor a zöldségek megpuhultak, belefőzöm a tésztát. Tálalásnál rengeteg reszelt sajtot szórunk a tetejére.
1 400g-os vörösbabkonzerv
200 g coquilette tészta
egy marék friss bazsalikom (nem túl apróra vágva) vagy egy teáskanál szárított bazsalikom
3 evőkanál olívaolaj
só
A tálaláshoz
reszelt Parmezán (helyette Gouda...)
Az olívaolajat felforrósítom, megpárolom rajta a nyers zöldségeket, megszórom apróra vágott bazsalikommal. Felöntöm másfél liter vízzel, hozzáadom a lecsepegtetett vörösbabot, igény szerint egy erőleveskockát. Ízlés szerint sózzuk. Amikor a zöldségek megpuhultak, belefőzöm a tésztát. Tálalásnál rengeteg reszelt sajtot szórunk a tetejére.
1 megjegyzés:
Szia és üdv a csapatban:-)
Amikor megnyitottam az oldalad, a fejléc képed betöltötte az egész képernyőm. Első gondolatom az volt, hogy ez a kép tisztára olyan, mintha a Gare du Midi oldalában készült volna egy vasárnap reggel...:-)
Aztán tekerek és látom, Brüsszel:-)
Na így legyen ötösöm a lottón!
(Felvettelek a gasztro.blog-ra, ahogy kérted)
Megjegyzés küldése