Translate

2008. november 5., szerda

"Belga" minestrone


A közeli boltban legalább 8 féle zöldségkeveréket árulnak a potage-hoz, vagyis a leveshez. A belgák rengeteg -szerintem nem túl finom-levest esznek, ezek nagyrészt zöldséglevesek "mindent bele" felkiáltással, másrészt krémlevesek de- tisztelet a kivételnek-ezek is egyenízűek.
Ha sok időm van, akkor hosszadalmasan, sokféle zöldségből készítem az igazi, olasz minestronét, de most csak egy belga turbováltozatra futotta. A tészta az itt kapható ún. coquilette-én mini szarvacskának hívom, parmezán helyett pedig rengeteg goudát reszeltek rá a gyerekeim, úgyhogy végén leves helyett inkább sajtos, zöldséges tészta lett belőle.....

Hozzávalók

500g vegyes zöldségkeverék
(sárgarépa, szárzeller, póréhagyma, kalifornia paprika, kelbimbó)
1 400g-os vörösbabkonzerv
200 g coquilette tészta
egy marék friss bazsalikom (nem túl apróra vágva) vagy egy teáskanál szárított bazsalikom
3 evőkanál olívaolaj


A tálaláshoz

reszelt Parmezán (helyette Gouda...)

Az olívaolajat felforrósítom, megpárolom rajta a nyers zöldségeket, megszórom apróra vágott bazsalikommal. Felöntöm másfél liter vízzel, hozzáadom a lecsepegtetett vörösbabot, igény szerint egy erőleveskockát. Ízlés szerint sózzuk. Amikor a zöldségek megpuhultak, belefőzöm a tésztát. Tálalásnál rengeteg reszelt sajtot szórunk a tetejére.

1 megjegyzés:

Gabojsza írta...

Szia és üdv a csapatban:-)
Amikor megnyitottam az oldalad, a fejléc képed betöltötte az egész képernyőm. Első gondolatom az volt, hogy ez a kép tisztára olyan, mintha a Gare du Midi oldalában készült volna egy vasárnap reggel...:-)
Aztán tekerek és látom, Brüsszel:-)
Na így legyen ötösöm a lottón!
(Felvettelek a gasztro.blog-ra, ahogy kérted)

Related Posts with Thumbnails

Copyright

Az oldalon megjelenő fotók és írások a szerző tulajdonát képezik. Azokat kizárólag engedéllyel, a forrás megjelölésével lehet felhasználni.