Translate

2008. december 10., szerda

Nyitrai sajtgolyók


Jó pár évvel ezelőtt hallottam ezt a receptet, Nyitra felé félúton. Rádiót hallgattunk és egy véletlenül megtalált helyi adón olvasták fel ezt a receptet. Nagyon egyszerűnek tűnt, úgyhogy otthon ki is próbáltam. Olyan finom lett, hogy akkoriban sokszor csináltam, aztán valahogy elfeledkeztem róla. Tegnap eszembe jutott, amikor kiderült, hogy mégsincs csirkemell a mélyhűtőmben, és kellene valami "húspótló". A rántott sajttal vannak fenntartásaim, mert a dupla panírozás ellenére néha mégis kifolyik, ezekkel a golyókkal viszont sosem jártam így. A gyerekek nagyon szeretik, mert külsőre hasonlítanak az IKEA-golyókhoz, ráadásul ugyanúgy áfonyalekvárt és hasábburgonyát kapnak mellé.

Hozzávalók

25 dkg reszelt sajt (gouda, trappista, edámi, bármilyen hasonló jellegű sajt)
1 tojás
zsemlemorzsa a panírozáshoz
olaj a kisütéshez

A reszelt sajtot összegyúrjuk a tojással és diónyi gombócokat gyúrunk belőle (a massza állaga függ a tojás méretétől, nekem L-es volt, így pont jó lett). Zsemlemorzsában meghempergetjük és bő olajban szép aranysárgára sütjük őket. Az olaj ne legyen túl forró: Nagyon hamar elkészül!

1 megjegyzés:

Miner.hu írta...

Elnézést, hogy itt zavarlak, de nem találtam más jellegű elérhetőségedet.
Mint gasztrobloggernek, szeretném a figyelmedbe ajánlani a gasztro.miner.hu oldalt, ahol a gasztronómiai témájú blogokat jelenítjük meg egy helyen és a Gasztroblogger Szakácskönyvet, ahová blogodból valószínűleg néhány receptet külön is kiemelünk.
Szeretnénk, ha a Te blogod is megjelenhetne oldalunkon, s ehhez hozzájárulásodat szeretnénk kérni (szabályunk, hogy csak azok bejegyzései jelennek meg, akik ehhez hozzájárulnak). A bejegyzésedből csak egy kivonat jelenik meg honlapunkon és esetlegesen egy kis kép: ha valaki el szeretné olvasni bejegyzésedet, akkor a blogodra fog eljutni. Az eddigi tapasztalatok alapján napi további 50-100 látogatót is jelenthet, ha bekerül valaki a listába.
Amennyiben úgy döntöttél, csatlakoznál hozzánk vagy kérdésed van, írj az info[kukac]miner[pont]hu ímél-címre.

Miner.hu

Related Posts with Thumbnails

Copyright

Az oldalon megjelenő fotók és írások a szerző tulajdonát képezik. Azokat kizárólag engedéllyel, a forrás megjelölésével lehet felhasználni.